середу, 19 травня 2021 р.

Створюємо інтерактивний плакат


Інтерактивний плакат — це електронний освітній засіб нового типу, який забезпечує високий рівень задіювання інформаційних каналів сприйняття наочності навчального процесу. Він органічно інтегрується в класно-урочну систему. У цифрових освітніх ресурсах цього типу інформація представляється не відразу, вона розвертається залежно від дій користувача, який управляє нею відповідними кнопками. Плакат за своєю суттю — це засіб надання інформації, тобто основна його функція — демонстрація матеріалу.

   Інтерактивний плакат являє собою електронний навчальний плакат, що має інтерактивну навігацію, яка дозволяє відобразити необхідну інформацію: графіку, текст, звук.

Thinglink

За допомогою цього сервісу на звичайному зображенні можна робити спеціальні мітки з мультимедійним контентом. У мітки можна додати текст, відео з популярних хостингів (наприклад, Youtube, VimeoVideo, SoundCloud), світлини, аудіо, малюнки, посилання на інші ресурси.
Особливості роботи сервісу:
  • для роботи необхідна реєстрація, є можливість реєстрації через акаунт в соціальних мережах;
  • працює з усіма браузерами, а також з iPad, iPhone и Android;
  • інтуїтивно зрозумілий інтерфейс.


Ключові переваги Thinglink:
  1. великий діапазон типів проєктів (карти мандрівок, навчальні посібники, плакати, інтерактивні схеми, віртуальні екскурсії);
  2. кожен проєкт можна створювати як індивідуально, так і спільно з іншими користувачами платформи, в тому числі командно; 
  3. бібліотека з напрацюваннями інших користувачів, кожен проєкт можна копіювати та після цього редагувати;
  4. редагувати проєкти можна у будь-який час за допомогою широкого діапазону опцій;
  5. завершений проєкт можна зберігати онлайн, поширювати у соціальних мережах або за допомогою HTML вбудовувати у власний блог чи сайт.
  6.