середу, 2 червня 2021 р.

Створення та застосування інтерактивних робочих аркушів

Використання інтерактивних технологій, впроваджених на основі компетентнісних підходів  створюють необхідні передумови високоякісного навчання.
Інтерактивний робочий аркуш являє собою вебсторінку, на якій можна розмістити навчальний матеріал і різного типу завдання для здобувачів освіти. Наприклад, це може бути відео, зображення, текст на основі яких здобувачі освіти  відповідають на запитання і виконують завдання.
Можна вставляти зображення і робити їх інтерактивними, додаючи на них мітки з текстом, гіперпосиланнями, питаннями, вікнами для введення тексту.
Питання можуть бути текстовими, а можуть бути у вигляді аудіофайлів. У багатьох завданнях можна задати відповіді для автоматичної перевірки. 
Інтерактивні робочі аркуші можна використовувати при:
  • 1. Дистанційному навчанні;
  • 2. Для домашніх робіт;
  • 3. Для роботи в класі на інтерактивній дошці.
  • Live Worksheets

    Вебсервіс Live Worksheets дозволяє робочі матеріали, створені в форматах docx, pdf, jpg і png перетворити в інтерактивний матеріал для самоперевірки. Можна створювати робочі листи, які містять кілька типів завдань.

Wizer.me


За допомогою сервісу Wizer.me ви створюєте неймовірно красиві цифрові робочі листи, які містять інтерактивні завдання та дозволяють вчителю швидко надавати здобувачам освіти зворотний зв'язок.
У навчальній роботі можна використовувати цей інструмент як для формуючого, так і для підсумкового оцінювання.
Як працювати:

  1. Аркуш можна вбудувати на сторінку сайту або блогу;
  2. Створеною роботою педагог може поділитися електронною поштою і в соціальних мережах;
  3. Простий і швидкий інструмент для створення інтерактивних робочих аркушів із завданнями і вправами, зокрема й на основі відео;
  4. Можливість організації групової роботи в сервісі;
  5. Учні реєструються в сервісі і виконують запропоновані завдання;
  6. Педагог може переглядати відповіді здобувачів освіти в особистому кабінеті.